14 Ağustos 2009 Cuma

Biz Bunu Çok Sevdik


Pustefix sadece bir sabun balonu markasi ve Almanya`da üretiliyor. Günümüzde fanlari bile olan bu markanin, tisortundan oyuncak ayisina kadar bircok ürünü mevcut.
 Ben ve kardesim kücükken sivi bulasik deterjani ile suyu bir bardakta karistirir mandalin deligi ilede balon yapmaya calisirdik, epey eglenceli olurdu. Dün Dila ile markette bu hazir kitleri görünce dayanamadik ve bir kardesine bir de kendisine aldik. Balonlari gercektende cok kalici oluyor ve %100 basarili. Her ne kadar Sena henüz üfleyip balon yapmayi beceremese de biz Dila ile bol bol baloncuk yaptik...

10 Ağustos 2009 Pazartesi

Bir Gün...

Bugün farkli misafirlerimiz vardi. Bizim oturdugumuz evde 1953-1986  yillari arasinda yasayan aile ile tanistik. Ailenin iki kizi ve anneleri geldiler, annelerinin bugün 80. dogumgünü imis. Herhalde hos bir süpriz oldu anneleri icin. Bizim icin ilginc oldu, onlar icin ise epey duygusal oldu. Üc tekerlekli bisikletleri ile nasil odalar arasinda gezindiklerini, Noel hediyelerini görebilmek icin nasil annelerinin odasina gizlicene girdiklerini anlattilar. Kartonpiyerlerin ayni olusuna sasirdilar, evi cocukluklarinda cok daha büyük hatirladiklarini söylediler, anneleri ise belli ki cok etkilendi, duygularini icine atmayi tercih etti...Ben hep merak ediyordum zaten, acaba kimler oturdu bu dairede yillar öncesinde diye... Cok cok tesekkür ettiler, evimize buyur ettigimiz icin. 

Dila Hanim`a oje sürdük diye Sena Hanim pek bir icerledi. Almis ojeyi eline "Anne, bu cok güzel" diyor. Hadi gel bakalim, senin de bir tirnagina sürelim dedim. Nasil mutlu oldu, hemen isaret parmagini uzatti. Oje sürülünce hicbiryere degdirmemeye özen gösterdi. Böylece Sena Hanim`a ilk kez oje sürmüs olduk...

Bu Alman irkinin genleri bizden cok farkli kesinlikle. Arka binadaki komsumuz hamile idi, zaten hamile oldugu sadece büyüyen karnindan anlasiliyordu, kilo almamisti fazlacana besbelli. Birkac gündür göremiyince dogum yaptigini düsündüm ki, hakliymisim. Aman canim ya! insan dogum yaparda 2 günde nasil hic cocuk dogurmamis gibi görünür. Yok kesin genleri bir acayip...

9 Ağustos 2009 Pazar

Sommerbad Neukölln ve Sommerbad Pankow


Havalar birkac gündür güzel geciyor, biz de bunu firsat bilip haftasonunda havuza gittik. Ilk denememizi Neukölln ilcesindeki yazlik havuzda yaptik. Oldukca kalabalik olan tesiste cocuk havuzunu ve normal havuzu birbirinden bagimsiz kisimlarda tutmuslar. Dila ve Sena icin en uygun olan yer cocuk havuzu idi ve cocuklar kalabaliga ragmen oldukca memnun kaldilar. Onlarin yasina göre olan su kaydiraginda cok eglendiler. 


Burasida büyüklerin havuzunun oldugu kisim, atlama kulesi olan bir havuz ve ayrica boyu gecmeyen yine icinde büyük bir su kaydiragi olan baska bir havuzda mevcut. 
Bugün de Pankow ilcesindeki yazlik havuza gittik. Dünkü kaydirakli cocuk havuzundan sonra icinde hicbir eglencenin olmadigi cocuk havuzu pek ilginc gelmedi bizimkilere. 
Neukölln`dekine oranla kalabaligi az olan bu tesisde de atlama kulesi, boyu gecmeyen bir havuz ve olimpik ölcülerde bir havuz mevcut.

4 Ağustos 2009 Salı

İlk Gözağrımız Dilamızın 5. Doğumgünü

Canim kizim Dilam, aslinda bu blogu sen ve kardesin icin tutuyorum. Ilerde okumayi ögrendiginizde ya da dahada büyüdügünüzde söyle bir gecmise dönüp kücükken neler yapmissiniz, nereleri görmüssünüz, ne gibi ilgi alanlariniz olmus okuyun, fotograflara bakin, o günleri yasayin istiyorum. Kisaca bir hatira olsun istiyorum, cünkü zaman su gibi akip gidiyor. 
Bak, 5. yasgünün de geldi catti. 
Pasta süslemeyi seven kizim Dilam, günler önceden bize bu pasta süslerini aldirdin. Ve sabirla pastani yapacagimiz günü bekledin. Dün anaokulundan gelince hep beraber girdik mutfaga. Kelebek seklindeki kek kalibini kullanarak kekimizi hazirladik, artan hamurla da bu kücük kekcikleri yaptik. 

Sena su aygiri süslü olan kekini kendi süsledi rengarenk seker konfettilerle, sen de köpegi sectin.
Kelebeginin agzini, burnunu da sen süsledin.
Ve beklenen gün geldi catti. Gece sen uyurken pek sevdigin balonlari sisirdim, süpriz olsun diye, hediyelerini paketledim. Sabah kalkinca hemen hediyelerini actin. Aslinda gecen seneki gibi arkadaslarinla gecirecegin, bol oyunlu yarismali bir dogumgünü istiyordun ama kismet bu dogumgününü burada, Berlin`de gecirmek imis. Tatil zamani olmasi sebebi ile de buradaki arkadaslarin tatilde. Biz de sana Türkiye `ye gittigimizde ayri bir dogumgünü yapma sözünü vererek burada begenecegin bir kutlama yapalim dedik. 
Hediyelerini actiktan sonra kahvaltimizi ettik ve pastamizi da alarak anaokulunun yolunu tuttuk. 
Seni anaokulundan alincada Berlin`deki Legoland Discovery Center`a gittik. En son 2 yil kadar önce götürmüstük seni. Herkesin tatile gitmesi ve sehrin nispeten bosalmasi sebebiyle Legoland`da bos olur diye tahmin etmistim ama giriste kuyruk bile vardi. Biz beklerken Sena hemen oynamaya basladi bile.


Hemen giriste miniland var, aslinda mini Berlin demek daha dogru olur. 



Bu fotograf Legoland`in girisinde cekildi.

Bu da mini Berlin`den bir fotograf, ayni zürafanin minyatürü...
Alman hükümet binasi
Ardindan minik korsan gemileri ile oynadiniz ve ordan ejderha trenine bindik, korku! tünellerinden gectik. Ama Senacik sonuna dogru korktu. Ve ejderhada cekilen fotografimizi günün anisina anahtarlik ve magneto olarak yaptirmayi beklerken.
Ormandi, lego fabrikasiydi, model yapimiydi derken sira geldi 4 boyutlu sinemaya.
Filmi cok begendin, görüntülere dokunarak hissetmek istedin. Filmden cikinca oyun merkezinde kardesinle oynadiniz. Senin tabirinle cok güzel, kimsenin olamiyacagi kadar güzel ve eglenceli bir dogumgünü gecirdin...