12 Mayıs 2009 Salı

Işkınlı(Rhabarber) Tart

Mevsimin meşhur meyvası ışkın tüm marketlerde yerini almışken bir de tartını kendim pişirmeyi deneyeyim dedim. Hemen internetten tariflere baktım ve içlerinden birini beğendim.İnsan ilk kez bir tarifi deneyince epey merak ediyor sonucunu. Neyseki lezzeti yerinde oldu ve 5 çayında afiyetle yedik.
Kalp şeklindeki kalıplarımı da bu fırsatla denedim.

Bu teneke kutuların da resmini koyamadan edemedim. Paskalya tatilinde eltimler Londra' ya tatile gitmişlerdi, bize de Londra hatırası olarak Harrods' dan bu şirin teneke kutularını getirmişler. Dila'nınkisi kırmızı olanı ve aynı zamanda kumbara, içinde şekerleme var. Diğeri de çay kutusu...Balkonumuzda lale sezonu sona erdi, sardunya sezonu başladı. Babam epey bir uğraştı sökme ve dikme işlemi için...

6 yorum:

Reyhan dedi ki...

tadını bilmediğim bir meyve, nasıl da merak ettim, epey de çokca yapmışsın, hem büyük borcam hem 4 küçük kalp, bitirebildiniz mi, misafir çağırsaydınız, mesela ben :p

son resim deniz manzarası nerden?

Reyhan dedi ki...

Bak bu tarifte üzerini pudra şekerlemiş:
http://www.kochmeister.com/r/51991-rhabarbertorte-schnell-gemacht.html

Ben aslında en en en çok bu modele bayılırım, bana bundan yapsana:
http://www.fotosearch.de/UNE001/u27673229/

yesim dedi ki...

Arzu'cum ellerine sağlık. Görüntü çok güzel. Tadı neye benziyor?
Teneke kutularada bayıldım. Güle güle kullanın.

yesim dedi ki...

Ben söyleyeyim TV Kulesi değil mi?
Ruşen Amca'nın blogunda gördüm çok güzel resimler, manzara enfes.

Gezgiçler dedi ki...

Reyhancim, Sen gel ben sana istedigin modelden yapayim.
Yesimcim , normalde tadi eksi, Dila erik diyor bu yüzden ama pisince tatli mayhosumsu bir tat aliyor.
Evet, son fotografi babam Alexanderplatz`daki TV kulesinden cekti.

ela selin dedi ki...

Rhababere ışkın dendiğini bilmiyordum Sayende öğrendim.
Ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor...