Lavabonuzdan döktüğünüz bir litre bitkisel atık yağın bir milyon litre içme suyunu kirlettiğini ve kullanılmış bitkisel yağların evsel atık kaynaklı su kirliliğinin % 25’ini oluşturduğunu biliyor muydunuz? Su yüzeyini kaplayan ve havadan suya oksijen transferini önleyen bitkisel atık yağlar; denizlere, akarsulara ve göllere ulaşarak canlı türlerine zarar vermektedir. Bu kirlenmenin 20 yıl içerisinde deniz, akarsu ve göllerde devam eden yaşama büyük zararlar vereceği öngörülmektedir. Siz de WWF-Türkiye’nin Ezici Biodizel ile yürüttüğü ortak kampanyasına katılın ve bitkisel atık yağların toplanmasına katkıda bulunun.
Yapmanız gereken çok basit: Atık yağlarınızı lavabolara dökmek ya da çöpe atmak yerine kavanozlarda ya da uygun bir kapta biriktirin, 5 litre ve daha fazla miktarda biriktirdikten sonra da atık yağlarınızın toplanması için Ezici Biyodizel’in 444 28 45 Alo Atık Hattını arayın. Apartmanlarınız, siteleriniz ve restoranlarınız için 30 ya da 60 litrelik depozitolu bidonları www.ezici.com.tr sitesinden temin edebilirsiniz.
5 yorum:
Ben senelerdir yagi soguduktan sonra cöpe atarim...(Cöpe diyorum cünkü Almanyada cöpler yakiliyor)
Hem dogayi korumus hemde ileride lavabomun tikanma ihtimalinin önüne gecmis olurum.
Kızartmayı yılda bir kere yapıyorum ya da yapmıyorum o yüzden ancak 500 ml atık yağ oluyor ve elimde birikmiyor. Aslında toplama belediyenin üstlenmesi gerekir. Nasıl ambalaj atıklarını topluyorlar bunu da toplasınlar.Hafta bir gün miktar önemsenmeden alınmalı.
Aksi halde 1o yıl mı bekleyecem 5 Lt olsun diye. Apartmanca bidon alma fikri en iyisi ama apartmanda güvenli bir yerde durmalı.Aksi halde çalınır.
Harika bir konuya degimissin. Ilk firsatta ben de yer verecegim buna...
Evet Serapcığım, dediğin gibi Almanya da insanlar zaten bu çevre bilincine sahipler ve konuyla ilgili ciddi yaptırımlar var.
Yeşim, bence de sence, bazı belediyeler bu konuda bidon dağıtımı yapmış, biri de Avcılar Belediyesi.
Teşekkürler sevgili Özlem...
Yorum Gönder