Eve gelince hemen mutfağa girdik. Malum Ramazan ayındayız, insan iftarda mutlaka tatlı arıyor. Ben de bu sefer yeni öğrendiğim 'Elma Bohçası'nı denemek istedim. Dila da herzaman olduğu gibi yardıma girişti. Senamız da bizi ilgiyle izledi. Elma Bohcası pişince görünümü böyle oldu. Tadı da çok güzel...Çayın yanında yenilecek hafif bir tatlı. Yapımı da çok kolay olan bu tatlıya çocuklar da bayıldılar.
Tarifi şöyle:
4 Kişi için
- 4 adet milföy hamuru
- 4 adet orta boy elma
- 2 kahve fincanı dövülmüş ceviz
- 2 kahve fincanı kuru üzüm
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 tatlı kaşığı tozşeker
- Pudra şekeri
Elmaların kabuklarını soyup, kabak oyacağı ile çekirdekli kısmını çıkarın.Ceviz, kuru üzüm, tarçın ve toz şekerini karıştırıp, elde edilen harcı elmaların içine doldurun. Milföy hamurunu elinizle açıp, ortasına elmayı bütün halde koyun ve bohça biçiminde katlayın. Ortasına da açılmaması için kürdan batırın. 200 derece fırında milföy hamuru kızarıncaya kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra üzerine pudra şekeri sepeleyin.
Afiyet olsun
Berlin'den Etkinlik: 21 Eylül'de Potsdamer Platz'da Dünya Çocuklar Günü Festivali varmış.
3 yorum:
Ellerine saglik. Pek güzel olmus. Cok da pratik yapimi.
Dilanin cizmelerine de bayildim...
Sevgili Özlem,
Tesekkür ederiz:-)
Dila ya cizmelerini Lidl dan aldik, anaokuluna birkmak icin bizden ekstra cizme ve yagmurluk istediler...
uufff... o kadar nefis olmuslar ki
simdi olsa da 3-4 tane yesemmmm
Yorum Gönder