6 Aralık 2008 Cumartesi

Schneewittchen und Sieben Zwerge

Bugün Dila ile birlikte 'Schneewitchen und Sieben Zwerge(Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler)' isimli oyuna gittik. Dila tiyatroya gideceğimiz için çok heyecanlı idi, sabah erkenden uyanıp beni kaldırdı, tiyatroya geç kalacakmışız. Oysaki oyun saat 13:30'da başlayacaktı.
Neyse en sonunda tiyatronun oynanacağı salona vardık. Yerimiz gayet güzeldi, 2. sırada oturduk. Galiba Dila ilk kez Almanca bir oyun izlemiş oldu. Daha önce anaokulu ile birlikte gittikleri kukla tiyatrosunu saymassak tabii. Oyunda müzik de olduğundan pek sıkılmadı. Ama ne müzik, önde oturduğumuzdan mı böyle boğuk ve kötü geliyordu anlamadım. Nerde en son AKM'de gittiğimiz Heidi isimli oyunun müziği, nerde bu!
Velhasılı güzel sayılabilecek bir oyun izledik.
Bir de bugün 'Nikolaustag' idi. Yok ben hala Weihnachtsmann ile Nikolaus arasındaki ilişkiyi çözemedim. Şimdi bu Nikolaus da kırmızı giysili ve beyaz sakallı tonton bir amca. Ama 6 Aralık'ta geliyor ve uslu çocukların ayakkabılarının içine çikolata, şekerleme ya da hediyeler koyuyor. Almanca Wikipedi'de Nikolaus'un Türkiye'de Noel Baba ismi ile tanındığı yazıyor. Ve bir zamanlar Antalya'nın Kale ilçesinde yaşamış bir aziz olduğundan bahsediliyor. Diğer tarafta ise Almanya'da Noel gecesi gelen kırmızı giysili amcaya da Weihnachtsmann deniliyor. Bu işte bir karışıklık var ama...

Hiç yorum yok: