21 Şubat 2009 Cumartesi

Küçük Şeyler


Bu sabah kahvaltıda Tchibo'dan aldığım yumurta sıcak tutucularını(ya da yumurta kılıfı mı desem?) ilk kez kullandım, işe yarıyor galiba.
Dila ile aldığımız mini kara tahta ikimizin çok hoşuna gitti, ben günün menüsünü yazayım dedim ama Dila sanatsal çalışmalarında kullanıyor...
İşte bunlar küçük şeyler ama insanı mutlu ediyorlar.
Bugün Dila öğlen vakti yürüyüşe çıkmak istemedi, biz de evde kurabiye yapmaya karar verdik. Pazartesi günü arkadaşları ile birlikte karnaval kutlaması yapacaklar, kardeş anaokuluna gidecekler, çoğu çocuk orada geceleyin de kalacak. Ama biz Dilamızı akşam yemeğinden sonra alacağız. Ben de ne zamandır yapmak istediğim isimli kurabiyelerden yapayım bari dedim Dila'nın grubundaki çocuklar için. Sena da öğlen uykusunu unutup bize katıldı, merdaneyi çok sevdi. Kurabiyeler piştikten sonra tahta sopalarını taktık ve süsledik.
Kuzenim Özlem'in Hollanda'dan aldığı gıda için özel su bazlı gazlı kalemlerle bir tür gofret hamuru olan oblatenlerin üzerine çocukların isimlerini yazdım. Bal ile de oblatenleri kurabiyelere yapıştırdım.Kurabiyelerin süsleri kuruyunca jelatin ambalajların içine sokup pembe ve mavi kurdelelerle ağızlarını kapattım. Tam bu kadar kurabiyeyi(15 adet çocuklar, 2 adet eğitmenleri için) nasıl kaba yerleştiririm derken imdadıma Şanser yetişti. Mahallemizin çiçekcisinden sünger getirdi, böylece kaba rahatlıkla yerleştirdim.
Hızımı alamayıp yarın ziyarete gideceğimiz Benjamin ve Meral için de bir paket hazırladım.

3 yorum:

yesim dedi ki...

Muhteşem olmuşlar Arzucum tarifi var mı hazır bir ürün mü? Türkiye'ye gelince beraber yapalım.
Çok şık görünüyorlar.

ela selin dedi ki...

Süper ama süper hakikaten. Ne güzel bebek sekeri olur bunlardan.
Bu kalemlerin adi nedir?? Ebayden bulunur mu acaba???Bi de her türlü kurabiye oluyor mu yoksa özel tarif mi lazim?

Gezgiçler dedi ki...

Yesimcim,
Acikcasi evde Dr Oetker in hazir kurabiye karisimi vardi onu kullandim.
Sevgili Özlem,
Lebensmittelstift diye yaziyor üzerinde, bildigimiz gazli kalem ama su bazli. Aslinda gecende Faber in de bir gazli kaleminin üzerinde bu kelime yaziyordu ama cesaret edemedim, normal boya kalemleri reyonunda idi. Kurabiyelerin üzerlerinin boyanmasini glasur ile yaptim, yazilari da oblatenlere yazdim.