4 Ağustos 2009 Salı

İlk Gözağrımız Dilamızın 5. Doğumgünü

Canim kizim Dilam, aslinda bu blogu sen ve kardesin icin tutuyorum. Ilerde okumayi ögrendiginizde ya da dahada büyüdügünüzde söyle bir gecmise dönüp kücükken neler yapmissiniz, nereleri görmüssünüz, ne gibi ilgi alanlariniz olmus okuyun, fotograflara bakin, o günleri yasayin istiyorum. Kisaca bir hatira olsun istiyorum, cünkü zaman su gibi akip gidiyor. 
Bak, 5. yasgünün de geldi catti. 
Pasta süslemeyi seven kizim Dilam, günler önceden bize bu pasta süslerini aldirdin. Ve sabirla pastani yapacagimiz günü bekledin. Dün anaokulundan gelince hep beraber girdik mutfaga. Kelebek seklindeki kek kalibini kullanarak kekimizi hazirladik, artan hamurla da bu kücük kekcikleri yaptik. 

Sena su aygiri süslü olan kekini kendi süsledi rengarenk seker konfettilerle, sen de köpegi sectin.
Kelebeginin agzini, burnunu da sen süsledin.
Ve beklenen gün geldi catti. Gece sen uyurken pek sevdigin balonlari sisirdim, süpriz olsun diye, hediyelerini paketledim. Sabah kalkinca hemen hediyelerini actin. Aslinda gecen seneki gibi arkadaslarinla gecirecegin, bol oyunlu yarismali bir dogumgünü istiyordun ama kismet bu dogumgününü burada, Berlin`de gecirmek imis. Tatil zamani olmasi sebebi ile de buradaki arkadaslarin tatilde. Biz de sana Türkiye `ye gittigimizde ayri bir dogumgünü yapma sözünü vererek burada begenecegin bir kutlama yapalim dedik. 
Hediyelerini actiktan sonra kahvaltimizi ettik ve pastamizi da alarak anaokulunun yolunu tuttuk. 
Seni anaokulundan alincada Berlin`deki Legoland Discovery Center`a gittik. En son 2 yil kadar önce götürmüstük seni. Herkesin tatile gitmesi ve sehrin nispeten bosalmasi sebebiyle Legoland`da bos olur diye tahmin etmistim ama giriste kuyruk bile vardi. Biz beklerken Sena hemen oynamaya basladi bile.


Hemen giriste miniland var, aslinda mini Berlin demek daha dogru olur. 



Bu fotograf Legoland`in girisinde cekildi.

Bu da mini Berlin`den bir fotograf, ayni zürafanin minyatürü...
Alman hükümet binasi
Ardindan minik korsan gemileri ile oynadiniz ve ordan ejderha trenine bindik, korku! tünellerinden gectik. Ama Senacik sonuna dogru korktu. Ve ejderhada cekilen fotografimizi günün anisina anahtarlik ve magneto olarak yaptirmayi beklerken.
Ormandi, lego fabrikasiydi, model yapimiydi derken sira geldi 4 boyutlu sinemaya.
Filmi cok begendin, görüntülere dokunarak hissetmek istedin. Filmden cikinca oyun merkezinde kardesinle oynadiniz. Senin tabirinle cok güzel, kimsenin olamiyacagi kadar güzel ve eglenceli bir dogumgünü gecirdin...

6 yorum:

yesim dedi ki...

Canım bende öncelikle doğumgününü kutlar; sağlık ve mutluluk dolu uzun bir yaşam dilerim. Böyle güzel bir aileye sahip olduğun için şanslı bir çocuksun Dila'cım.İnşallah hayatın güzellikler ve şansla dolu olur.
Geldiğinizde doğumgününü beraber kutlayacağız; annende sözünü vermiş zaten.
Dün Ediz'de sana pasta göndermek istedi. Sen kendi pastanı yapacak kadar büyümüşsün. Ellerine sağlık Dila'cım harika olmuş.
Şimdi okurken doğduğun günkü ilk fotoğrafların aklıma geldi müjde diye mail göndermişti annen ve açtığımda seni gördüm ve sevinçten kendimi tutamayıp ağladım. Şimdi de aynı şeyi yaşıyorum. İnsanın dostunun çocuğu bir başka oluyor annen benim kardeşim gibi bende kendimi teyzen gibi görüyorum. İnşallah bunda sonra seninle daha çok zaman geçirme şansım olur.
Seni çok çok öpüyorum yeni yaşın kutlu olsun.

Reyhan dedi ki...

dev zürafanın kirpikleri ne de sempatik!

Gezgiçler dedi ki...

Yesimcim,
Mesajini Dila ya okudum, cok memnun bir sekilde dinledi. Bitincede "Ne kadar da uzun yazmis Yesim Teyze" dedi:-)

Gezgiçler dedi ki...

Yesimcim,
Mesajini Dila ya okudum, cok memnun bir sekilde dinledi. Bitincede "Ne kadar da uzun yazmis Yesim Teyze" dedi:-)

denizanasi dedi ki...

blogunuzu yeni keşfettim.... nice senelere diyorum :)

DiLeK dedi ki...

Canım benim, nice yıllara!! Dila'nın doğumgünü kutlu tüm hayalleri gerçek olsun.
Pastalar süper görünüyor...