13 Kasım 2013 Çarşamba

2. Gün LEGOLAND BİLLUND

 Evet, günlerdir hayalini kurduğumuz Legoland ın kapısındayız. Saat 10'u biraz geçiyor ama bir kalabalık bir kalabalık... Biz kuyruğa girerken babamız arabaya park yeri arıyor, bu arada park da ücrete tabii. Biletler 3-12 yaş için 279 DKK, yetişkinler içinse 299 DKK. Online olarak aldığınızda biraz indirim oluyor.
 Biletten sonra içeri girişde de ayrı bir izdiham var. Ama çalışanlar çok güleryüzlüler.


Biz ilk olarak trene bindik.



 Bazı aktivitelere binmeden önce 20 dk kadar bekledik, çocuklar oyalansın diye böyle legolar koymuşlar heryere...




 İçeride yiyecek-içecek olayı epey pahalı. Zaten daha önceden okuduğumuz yorumlarda mümkünse suyunuzu vs. yanınıza alın diyordu.

Bazı araçlarda ıslanmadan kurtulmak mümkün değil. İnsan kurutma makineleri koymuşlar, bunlar da ücretli. Ama bence paranıza yazık, pek işe yaradığı söylenemez. Siz siz olun yedek giysi getirmeyi de unutmayın.












 Fazla söze ne hacet, içeride bol bol eğlence var. Tüm aktiviteler ücretsiz. Sanırım sadece bir ehliyet okulu aktivitesi vardı, o ücretli idi. Ama çoğu aktşvştelrede epey bir kuyruk var. Biz bu yğzden 1-2 şeyi es geçmek zorunda kaldık.
Kapanış saatine kadar ancak gezdik, mağazalar parkın kapanmasından 1 ya da 2 saat sonra kapanıyordu. Bizde mağaza gezmeyi sona bırakmıştık. Sanırım herkes bizim gibi düşünmüş ve sonuçta nasıl bşr kalabalık vardı anlatamam. Bu mağaza dünyadaki en büyük LEGO mağazası imiş ama bizim ufaklık uyuduğundan ve içerisi oldukça havasız olduğundan kendimi dışarı zor attım. Fiyatlar taş yerinde ağırdır deyimini doğrularcasına oldukça yüksek. Gerçi belki TR fiyatları ile aynı ama DE fiyatlarından yüksek. Dayanamayıp çocuklara yine birşeyler aldık ama ertesi gün Aarhus da girdiğimiz bir LEGO mağazasında aynı ürünleri daha ucuza gördük...















Hiç yorum yok: