8 Şubat 2017 Çarşamba

Berlin ve Gezilecek Yerler


  Berlin, Spree ve Havel nehirlerinin arasında kalır aslında oldukça sulak yani su ile çevrili bir şehirdir. Göller, kanallar ve göletler şehrin cazibesini artttırmaktadır. 
   Çocuklar bugün en sevdikleri yerleren biri olan Ritter Sport un mağazasını, nam-ı diğer Renkli Çikolata Dünyası-Berlin'i gezmek istediler. Bu çikolata rengarenk ambalajları, kare formu ve sürekli değişen çeşitleri ile ünlü. 

Gerçekten de sevilmeyecek bir mekan değil burası, adı gibi rengarenk. Bu arada ilk kez bu kadar boş gördüm, normalde epey kalabalık olur. Mağazanın girişinde kendi çikolatanızı yaptırabileceğiniz bir kısım var. Çikolatanın nasıl olacağına karar veriyorsunuz önce. Sütlü, bitter ya da beyaz. Ardından istediğiniz malzemeyi ekletebiliyorsunuz, isteyen kırmızı biber isteyen haribo şeker ya da mısır gevreği gibi malzemeler var... Bu işlem 3.50 Euro. Normal Ritter Sport'lar ise 1,25 Euro.


Hangisini alacağınızı şaşırabilirsiniz.


İsterseniz önceden yapacağınız bir rezervasyon ile çocuğunuzun çikolata uzmanı olması için çikolata atölyesi ne katılımını sağlayabilirsiniz. 75 dakikalık bu etkinliğin ücreti 10 Euro.
Üst kata çıktığınızda mini bir müze var. Burada çikolatanın kakao ağacından başlayan serüveni ambalajlanma aşamasına kadar anlatılıyor. Mini sinema salonunda Ritter Sport hakkında tanıtıcı filmler gösteriliyor.

  Bizimkiler poz vermeden duramadılar.
  Bu katta ayrıca bir kafe bulunuyor. Biz bu sefer uğramadık ama pastaları ve fondüsü oldukça güzel. 
  Biz bu sefer kahvemizi Auszeit isimli mekanda içtik. Auszeit, Berlin'in hit semti Friedrichshain'da bulunuyor yani bizim eski mahallemizde. Eğer yolunuz düşerse taze hazırlanan yemeklerinden yemek ya da çeşitliliği bol olan şaraplarından tatmak için uğrayın derim.




Hiç yorum yok: