12 Temmuz 2008 Cumartesi

Sena'mızın 1. Yaşgünü

Sena bebeğin dünyaya gelişi bizi ayrı bir sevince boğdu, önce günler sayıldı, 1 haftalık oldu dedik. 1. ayının ayrı bir sevinci vardı, eskilerin tabiri ile 10 gün sonra kırkı çıkacaktı. Derken 6. ay ek mamalara başladık, o da ayrı bir heyecandı. Günler hızlı bir şekilde geçti ve Senamız 1. yaşını doldurdu. Bence en önemli doğumgünü 1. doğumgünü, dile kolay öncesinde aylık olarak hesaplanan yaş durumu artık yıllık hesaba geçiyor.
Senamızın da 1. yaşgününü Dilamız gibi çiftlikte kutladık.

Ben olayın heyecanından günler öncesinden neler hazırlayacağız diye planı yapmıştım. İnsan ilk yaşgününe ayrı bir hevesleniyor sanırım.
Pastamızı da Özsüt'den sipariş etmiştik.
Dila'nın doğumgünü 4 Ağustos'da idi ama o tarihte Altınoluk'ta olacağımızdan arkadaşlarıyla kutlayamaz diye onun da doğumgününü kardeşi ile birlikte kutlayalım dedik. Dila pastasını kendisi seçti.
Ve minik Sena'mız bu kadar kalabalığı görünce biraz ürkek bir şekilde ilk mumunu üflemeye çalışıyor.
Ardından Dilamız, onun işi zor, 4 tane mumu var.
Sıra etkinlik ve oyunlarda, anneleri bunu da epey önceden planladı, almanca dergilerden fikir edindi. İlk aktivite bez torba boyama. Çocuklar rengarenk tekstil kalemleri ile boş bez torbalara diledikleri gibi desenler çizdiler, kimisi de karaladı. Bu torbalar bundan sonraki oyunlarda kazanacakları minik hediyeler için onlara lazım olacaktı. Sena bu aktivitelere seyirci olmakla yetindi.
İlk oyunumuzda Kinder Süpriz yumurtaların oyuncaklarının bulunduğu minik kutular işe yaradı, onları bu amaçla biriktirmiştim. 9-10 tane kadar kutucuğu su dolu havuza attık ve ellerindeki büyük kaşık ile çocuklar bu kutucukları toplamaya çalıştılar. Epey de bir eğlendiler. Oyun sonunda hepsi ufak bir hediye(lolipop, anahtarlık, rozet, kalem vs.) kazandı.
Bir başka oyunda tencere bulmaca. Çocukların gözünü bir eşarp yardımı ile kapadık, ellerine tahta bir kaşık verdik, bir tencereyi de görmeden sakladık. Ellerinde kaşık tencereyi aradılar, biz de sıcak ve soğuk diyerek yardımcı olduk, amaç tencereye kaşıkla vurmak... Bunlar haricinde birkaç oyun daha oynandı, hepsinin çok hoşuna gitmiş olmalı ki tüm oyunları tekrar oynamak istediler...
Ve günün şampiyonları...
Akşam yemeğini de hep birlikte yedik...

İyi ki doğdun SENA...

Hiç yorum yok: