5 Eylül 2008 Cuma

İlk Okul Alışverişi

Dila bugün anaokulundan elinde bir liste ile geldi. Eğitmenleri okul öncesi çalışmaları için gerekli olacak malzemelerin listesini çıkarmış. Sanki ilkokula başlıyor, çizgili deftere kadar aldık. Almanların standart merakına bu defter olayında da şaşırdım, listede 1. sınıf için çizgili defter yazıyordu, olur mu dedim, yok 2. sınıf... Defter reyonunda görürsünki defterler bile sınıf sınıf ayrılmış, 1. sınıf için olan çizgili defterin satırları birkaç çizgiden oluşuyor ve satırların arası renkli, 2. sınıfların çizgili defterinde ise satır daha az çizgiden oluşmuş ve sayfalar beyaz. Benim bildiğim çizgili defter çizgili defterdir. Velhasılı bugün Şanser'le pek bir duygulandık, fındık kızımız büyümüş de ona okul malzemeleri alıyoruz diye...

1 yorum:

ela selin dedi ki...

Merhaba Arzu,
Ne güzel Alamnya'dan bizi okuyanlar oldugunu bilmek. 7 yildir buradayim ama daha önceden tanidigim Türk arkadaslarimin disinda -onlar da cok uzakta- kafama göre bir Türk arkadas bulamadim burada. Biz de 1 yil Berlin'de yasamistik Frankfurt'a gelmeden önce. Ayni zamanlarda oradaymisiz demek:)
Fotograflari nasil damgaladigimi sormussun. Genelde irfanview programini kullaniyorum. Internetten indirebilirsin. Oradan yaziyi koyacagim yeri secip, Text ekleme secenegini seciyorum.
Bazen de photoshop kullaniyorum. Ama orasi biraz daha karisik.
Ugrarim bundan sonra. Sizi de bekleriz.
Sevgiler
Özlem