26 Nisan 2009 Pazar

Usedom


Gezgiclerin bu seferki rotasi Baltik Denizinde bulunan ve Almanya`nin ikinci en büyük adasi olan Usedom. Adayla kara arasindaki baglanti 2 adet köprü ile saglaniyor. Adaya gecince Usedom`un merkezi karsiladi bizi. Ama bizim hedefimiz Ahlbeck. Ahlbeck, Heringsdorf ve Bansin nam-i diger "3 Kraliyet Plaji" adanin en popüler merkezleri.
Otelimizi bulup yerlestikten sonra cevremizi gezelim görelim turuna ciktik. Ahlbeck Iskelesi semtin merkezini olusturuyor, carsisida iskeleye sirtini verince hemen ileride. Bu iskele simdiye kadar gördügüm en büyük iskele, filmlerde gördügüm cinsten ve Avrupa`nin 2. en uzun iskelesi imis "Ahlbecker Brücke".
Kumsal cok güzel, incecik bir kumu var. Cocuklar kumda oynamak icin sabirsizlaniyorlar. Ama yürümeye devam. Derken ortalik birden sakinlesiyor, zaten öyle aman aman bir kalabalik yok, sezon henüz baslamamis adada. Magazalar 17 ile 18 gibi kapaniyorlar. Insanlar da birden ortaliktan kayboldu, acaba yemekten sonra cikarlar mi dedik ama ipissiz bir ada oluverdi birden.




3 yorum:

Reyhan dedi ki...

Bir eleştiri getirmek istiyorum fotoğraflara;
mesafe olarak oldukça uzaktan çekiyorsun hep
halbuki biraz daha yakından alsan blogu izleyenler kendilerini oraya gitmiş gibi hissedebilirler, mesela iskeledeki kafe, uçuşan saçlar veya kumdan kalenin detayı veya kum tanelerinin inceliği..??

yesim dedi ki...

Şanser facebookta yol yorgunu yazmış; bende merak etmiştim gezgiçler nereden döndü diye.
Güzel yerlermiş. Bende daha çok fotoğraf istiyorum.

Gezgiçler dedi ki...

Reyhancim,
Maalesef yakin objektifim bozuldu, ben de tüm resimleri uzak objektif ile cekmek zorunda kaldim. Bir dahaki sefere daha detayli cekmeye özen gösteririm:-)