13 Ocak 2011 Perşembe

Gaziantep'de 3. ve Son Gün

Bugün Gaziantep'de son günümüz, öğlen şehirden ayrılıyoruz. Biz çok sevdik Gaziantep'i, gerçekten adına yakışır bir büyükşehir. Caddeler ve kaldırımlar o kadar geniş ki, insan kendini bir Avrupa kentinde sanıyor. Eski şehir oldukça güzel bir şekilde tarihi dokusunu koruyor. Kültür Yolu oldukça başarılı, Gaziantep'e ayak basar basmaz heryerde bu haritadan edinebilirsiniz, eski şehirde gezilmesi görülmesi gereken yerleri içeriyor. Yine eski şehir içindeki tüm dükkanlar hemen hemen aynı görünüme sahipler, hepsinin ahşap pancurları ve tabelaları tek tip.
Biz ordayken hızlı bir şekilde tramvay için çalışmalar sürüyordu. Ayrıca Sanko AVM'ni gezme fırsatımız da oldu. Yemek kültürüne bu kadar sahip çıkan bir şehirde AVM'nin yemek katı bomboştu, bütün fast foodlar sinek avlıyorlardı, bu manzara çok hoşumuza gitti.

Son turlarımızı atarken Menengiç kahvesini de deneyelim dedik. Bu kahve antepfıstığından yapılıyormuş, solunum yolları hastalıklarına ve daha birçok şeye iyi geliyormuş. Tadı ilk başta oldukça garip gelse de sonra insan alışıyor.
Son turlarımızı atarken İmam Çağdaş'ın az ilerisinde bulunan Yeni Han'a girdik. Han'ın içindeki bir dükkanda Kaleoğlu Mağarası var. Burası eskiden taş ocağı olarak kullanılıyormuş.


Dükkanda birbirinden güzel el ürünleri mevcut. Ben bu kilim tabloya bayıldım.



Handan çıkıp doğru havaalanının yolunu tutuyoruz.
Gaziantep'e allahaısmarladık diyoruz...

Hiç yorum yok: