25 Mart 2008 Salı

Berlin`de Kar Var...





Mart ayının sonu geldi ama buralara kar yağıyor. Sanki kar ve soğuk hava bu kış yapamadığını yapıyor Berlin'e. Önceki senelerin aksine bu kış daha ılıman ve yağışsız bir kış geçirdik.

Havalar böyle değişince ailecek şifayı kaptık.

Bu soğuk havada şöyle sıcak bir çikolata iyi giderdi. Sıcak çikolata deyince aklıma Gendarmanmarkt'taki Fassbender&Rausch (www.fassbender-rausch.de) çikolatacısı geliyor, bir aile şirketi, 4 kuşaktır bu işi yapıyorlarmış. Bence Berlin'e her gelenin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yer. Alt katta mağaza kısmı bulunuyor, aklınıza gelebilecek tüm çikolata çeşitlerinin yanı sıra Alman Meclis Binasının çikolatadan yapılmış maketi ya da Titanic gemisinin maketi gibi çikolatadan yapılmış sanat eserleri de mevcut.

Üst katta ise çikolata kafe ve Avrupa'nın ilk ve tek çikolata restorantı bulunmakta. Kafesinde içeceğiniz gerçek sıcak çikolata tek kelime ile mükemmel.
Ayrıca tartları da denemekte fayda var. Marzipanlı tart ve acı çikolatalı tart benim favorilerim arasında.Fiyatlar bu lezzete göre bence uygun. Tartlar 3,75 €, sıcak çikolata çeşitleri ise 3 € civarında. Yolunuz düşerse adresleri Charlottenstraße 60 10117 Berlin.

Çikolata Volkanı

Gedächtniskirche



Hiç yorum yok: