23 Mart 2008 Pazar

Birazda Berlin ve Çevresi

Berlin'in simgesi olan ayısını heryerde görebilirsiniz



2000 yılından beri Berlin'de yaşamaktayız, iki kızımız da burada dünyaya geldi. Hatta Türklerin merkez mahallesi olarak bilinen Kreuzberg'deki bir hastanede dünyaya geldiler. Şu an oturduğumuz semt Friedrichshain,Ostkreuz tren istasyonuna çok yakınız. Berlin'in en canlı sokaklarından birinde oturuyoruz diyebilirim, özellikle yazın oldukca canlanıyor sokağımız. Tabii bunda çevredeki otel/hostellerin ve tren istasyonunun katkısı büyük.
İnsan çocuk sahibi olunca gezmelerini de çocukların zevk alacağı etkinlikler doğrultusunda yapıyor. Hal böyle olunca haftasonu gezmelerimizin boyutu da değisti. Bizde bu sayede farklı bir Berlin'i tanıdık. Aslında Berlin çok renkli bir şehir. Diyebilirim ki özellikle İstanbul'dan gelip de burada yaşayacak bir insan için(bizim gibi) Berlin ideal, çünkü Almanya'daki diğer şehirler Berlin kadar yaşayan bir şehir değil bence. İşin garip yanı Türkiye'den bu şehre hiçbir tur düzenlenmiyor, bana kalırsa gezecek görecek o kadar çok şey var ki. Biz burada kaldığımız sürece hemen hemen bütün arkadaşlarımız ziyaretimize geldi, biz de elimizden geldiğince onlara Berlin'i gezdirmeye çalıştık. Hepsi de beğeni ile döndüler. Arkadaşlarımızın çoğu Berlin'e tatile gelirken insanlar 'Berlin'de ne göreceksiniz ki, başka yere gitseydiniz ya tatile' demişler. Ama her gelen görüyor ki bu şehirde gezilecek, görülecek çok şey var…
Ben de sitemde aslında biraz da bir nevi kültür elçiliği yapmak istiyorum. Berlin'e geleceklere ya da gelmeyi planlayanlara bir şekilde yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.

Potsdamer Platz/Sony Center

Berliner Dom



Hiç yorum yok: