23 Mart 2008 Pazar

Eski Bir Cam Ocağı - Museumdorf Baruther Glashütte




Geçtiğimiz günlerde çevremizi gezelim görelim kapsamında eski bir cam ocağını ziyaret ettik. Aslında gittiğimiz yer olan Museumdorf Baruther Glashütte http://www.museumdorf-glashuette.de/ bir nevi açık hava müzesi. Berlin'e yaklaşık 70 km uzaklıkta bulunan bu müze köyüne giriş ücretsiz.


Cam Müzesi



Biz sadece cam müzesine girişte kişi başına 6 Euro gibi bir ücret ödedik(çocuklar için 3 Euro). Bu ücret karşılığında hem müzeyi geziyorsunuz hem de size hatıra olarak şefaf camdan yapılmış minik hayvan figürü veriyorlar.
Cam ocağında camdan bir objenin nasıl yapıldığını izlemek hem bizim için hem de Dila için oldukca ilginç oldu. İzlerken bir yandanda cam ve camcılık sanatı üzerine bir sürü bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Biz denk gelemedik ama düzenlenen bazı etkinliklerde siz de cam üfleyebiliyor ya da camdan boncuklar yapabiliyormuşsunuz. Benim en hoşuma giden cam üflemenin ne kadar zor bir iş olduğunu anlayabilmemiz için hazırlanan bir düzenek idi.
Ayrıca bu ocakta yapılan objeleri satın alabiliyorsunuz.
Köyde her ev başka bir etkinlik düzenliyor. Mesela keçe evinde yün nasıl eğrilir onu görebiliyor, keçeden yapılmış çeşitli objelerden satın alabiliyorsunuz. Başka cam sanatlarının canlı olarak izlenebileceği atölyelerin yanı sıra çömlek, sabun, keten vb atölyeler de mevcut. Kısaca her evde başka bir süprizle karşılaşıyorsunuz.
Biz kiralamadık ama bisiklet kiralamak da bu köyde mümkün.
Köyü şöyle bir turlayıp özgür tavuk yumurtalarından aldıktan sonra ateş karşısında kahvemizi yudumlamak çok keyifli idi.



Hiç yorum yok: