19 Nisan 2009 Pazar

Potsdam Holländisches Viertel`da Lale Festivali

Sevdigim sehirlerden biri olan Potsdam`da bugün Lale Festivali vardi. 2 gün süren bu festivali biz son gününde ziyaret ettik. Acikcasi gördügüm en kalabalik festivaldi diyebilirim, isin ilginc yani giris de ücretli idi.

Nasil kalabalik nasil kalabalik, standlara hele de bebek arabasi ile yaklasmak nerdeyse imkansiz. Omuz omuza yürüdük insanlarla... Hollanda`ya ait olan tüm ürünlerle ilgili birer stand vardi festivalde.

Badem ezmelerinin sunumu ilgincime gitti.
Hollanda`ya özgü renk ve desendeki cesit cesit tekstil ürünleri, elbiseler 90 €, basit bez torbalar ise 7 € civarinda idiler.

Bandolari bile gelmisti.

Rengarenk laleler.Ve tabii peynirler.Dila kalabaliktan cok sikildi, cocuklar icin fazla bir etkinlik yoktu, vardiysa da biz kalabaliktan birsey göremedik. Dila da yalanci inegin memesinden meyva suyu sikma tecrübesi yasadi...

3 yorum:

Reyhan dedi ki...

Yazısını sonra mı yazıcan, yoksa artık bundan sonra biz resimlere bakarak kendimiz mi yorumliycaz?
:)

Lale festivalinden lale fotoğrafı da isteriz, ama ne de olsa İstanbul Lale Festivalini geçemez! Bizim laleler sizinkilerden daha güzel, süper valla
:)

Gezgiçler dedi ki...

Dün aksam sadece resimleri yükleyebildim, yoksa yazisiz birakmam:-)
Festivalin adi sadece lale festivali idi. Bizden gitsin Avrupa ya lale soganlari, adamlar nasil sahip cikiyorlar...

yesim dedi ki...

Lale Festivali için Potsdam'ı seçmeleri daha tursitik yer olduğu için mi?

Bizde C.tesi Emirgan Korusu'ndaydık. Sitemde görebilirsin.

Biz daha 4. senedir Ulusalarası Lale Festivali yapıyoruz ve soğanlarını da muhtemelen Hollanda'dan ithal ederek. Sonra da Lale bizimdi diyoruz.