28 Nisan 2009 Salı

Rostock ve Warnemünde

Bugün Berlin`e dönüyoruz ama yolu biraz uzatip Rostock`a da ugrayalim dedik. Bu sehre ikinci gelisimiz, sanirim 2003 kisinda gelmistik ilk kez. O zaman pek dolasamamis sadece söyle bir Noel Pazarina takilmistik. Arabayi parkedip Kröpeliner Caddesinde gezdik. Mimari olarak bana Amsterdam`i animsatti. Arac trafigine kapali olan bu caddede görmeye alistigimiz markalarin magazalari var.
Sanki hala eski Dogu Almanya`nin soguklugunu tasiyor Rostock. Bir de limana bakalim dedik.Große Mönchen sokagindan sahile indik.Bir iki kafe ve restorant haricinde limanda kayda deger birsey yoktu, bir de kalkan tur tekneleri. Teknelerden birinin Warnemünde`ye gittigini görünce, biz de Warnemünde`ye gidelim bari dedik. Cok yerinde bir karar vermisiz, keske hic Roctock`a ugramadan direk Warnemünde`ye gitseymisiz.
Warnemünde bizi birbirinden sirin evleriyle karsiladi, sanki mini bir sehir ya da kasaba görüntüsüyle...
Hemen denize dogru ilerledik ve "Am Strom" boyunca yürüdük, bir sürü hediyelik esya dükkani ve butikler vardi. Vitrinlerdeki giysiler Usedom`da oldugu gibi deniz temali idi. Yolun sonunda nihayet Usedom`dan beri görmek istedigim bir deniz feneri ile karsilastik.
Saat epey ilerlemisti, gezecek daha cok yer vardi belki de Warnemünde`de ama Berlin`e dönüs vaktiydi...
Tombul martilarla vedalasip Berlin`e dogru yola ciktik.

3 yorum:

Reyhan dedi ki...

Vitrindeki temalı giysileri göremeyecek miyiz?
Merak uyandırdı valla...

Gezgiçler dedi ki...

Inan kulaklarini cinlattim, tam senlik cizgili cizgili:-)Ama maalesef foto yok...

yesim dedi ki...

Bende katılıyorum hediyelik eşyaları da merak ettim. Bir dahaki sefere inşallah.