27 Nisan 2009 Pazartesi

Swinemünde ve Heringsdorf

Bugünkü hedefimiz adanin Polonya`ya ait olan kisminda bulunan Swinemünde. Adanin en kalabalik nüfuslu merkezi imis ve sinirdaki pazari pek meshur imis... Pazar tam bir felaket, bu kadar kalitesiz mal nasil bir arada olabilir? Bir sürü sahte marka giysi, parfüm, canta ve VCD,DVD... Bu nasil Avrupa diye düsündürüyor insani???

Swinemünde`de söyle bir araba ile tur atip tekrar Almanya`ya döndük. Dila ve Sena kumda oynamak istiyorlardi, simdi cocuklar icin etkinlik zamani.Deniz suyu cok soguk, Sena`nin ayaklarini sokmasi ile cigligi basmasi bir oluyor. Kumdan da pek bir huylandi. Dila cok mutlu, yolda hayalini kurdugu kumdan kalesine kavustu. Biraz da parkda oynama ve yemek faslinin ardindan Heringsdorf`a dogru yola cikiyoruz. Bebek arabasi bu sirin trene sigmadigi icin babam, ben ve Sena yürümeyi tercih ettik.


Heringsdorf iskelesi 500 küsür metre uzunlugu ile Avrupa kitasinin en uzun iskelesi imis. Iskelenin ucundaki kafede oturalim dedik ama rüzgardan durulmuyordu, biz de icerde oturduk.

Ada tam bir bisiklet cenneti, heryerde bisiklet ve yaya yolu ayrilmis durumda. Bisiklet kiralamak da mümkün.

Adaya gelmisken balik yemeden dönmek olmaz dedik ve sagduyumuza güvenerek "Pommersche Fischstube" isimli bir restorantta karar kildik. Gercektende baliklari taze ve lezzetli idi, kesinlikle tavsiye ederiz.


Restorantlarin bile erkenden kapandigi bu adada son gecemizi de biraz daha yürüyüs yaparak tamamladik...

2 yorum:

Reyhan dedi ki...

Fotoğtafların devamını mail olarak bekliyorum :) doyamadım...

ela selin dedi ki...

Bayildim ben bu kumsal resimlerine...
Ah olsa da yayilsak biz de kumlara...Bu kis hep bunu özledim.