28 Haziran 2009 Pazar

Lübars`a Dogru Bir Pazar Günü Yürüyüsü

Dün Selma Abla(görümcem) ve kizlari Meltem ve Melisa Berlin`e geldiler. Cümbür cemaat onlari karsilamaya havaalanina gittik. Dila ve Sena, kuzenleri geldigi icin cok mutlular, gerci aralarinda epey bir yas farki var ama Dila icin önemli degil. Gurbette insanin akrabalarina kavusmasi gercekten cok güzel oluyor, hem de burada günler daha dolu dolu, yogun yasaniyor. Biz Istanbul´a gittigimizde hep bir kosturmaca icinde oluyoruz, dolayisiyla söyle bir doya doya görüsemiyoruz.
Selma Ablalar simdilik Sevki Abilerde kaliyorlar. Biz de bugün ögleden sonra Sevki abilere gittik. Hep birlikte Lübars´a dogru yürüyüs yapmaya karar verdik. Lübars at ciftliklerinin oldugu bir yer. Sevki Abilerin evlerinden cikinca önce biraz sokak aralarinda yürüdük, sonra ormana girdik, ardindan sagimiz solumu bataklik oldu ve kendimizi ucsuz bucaksiz bir köprünün üzerinde yürürken bulduk.

Köprünün üzerindede bir sürü tabela var, o bölgede yasayan bitki ve hayvanlar hakkinda. Yengec makasi bitkisinden tutunda su örümcegine kadar bilmedigim türlerle karsilastim.

Berlin´in iklimi Karadeniz´i andirdigindan bircok benzer bitki ve agac yetisiyor burada.

Isirgan otu bunlardan biri, bugün findik da gördük. 

En sonunda vardik Lübars`a. Burada daha önce denedigimiz ve begendigimiz bir dondurmaci vardi, uzun bir kuyruk bekliyerek dondurmamizi yedik, dönüs yolu icin enerji depoladik.




Dönüste ise neredeyse boyumuza gelen bugdaylarin arasindan gecerek yürüdük...

3 yorum:

betül dedi ki...

merhaba :) sizi tanıdığımı çok sevindim... Haftaya da paris yolculuğumuz var onun içinde bir kaç başlık çok yakında:)

yesim dedi ki...

Ne güzel köprüymüş o.
Tabiatta ne güzel.
Dondurmayı çok merak ettim.

Gezgiçler dedi ki...

Sevgili Betül Paris notlarini merakla bekliyorum.
Yesimcim, evet insan doga ile icice olmak istiyor zaman zaman, cocuklarin da cok hosuna gidiyor. Dondurma buradaki klasik tarzda dondurmalardan ama nedense cokkk kuyruk vardi.