10 Temmuz 2009 Cuma

Pisa, Viareggio ve Münih

Sabah 9`da yola ciktik, bir saat gittik gitmedik trafik tikandi. Bizde kendimizi ara yollara vurduk, manzara cok güzeldi...

12 gibi Pisa`ya vardik. 
1173 yilinda insaatina baslanan ve alüvyonlu temeli sebebiyle 3. katindan itibaren egilen Pisa Kulesi bizim de fotograf calismalarimiza fon olusturdu. 
Buraya kadar gelmisken kuleye destek olmamak olmazdi...
2000 yilinda tamamlanan saglamlastirma calismalari sayesinde kulenin egilmesi engellenmis.

Meydanda bulunan Duomo ve vaftizhane de ziyaretcilerini agirliyor. Kuleye 30 kisilik gruplar halinde cikiliyormus ve ücreti 15 Euro.
Vaftizhane

Meydandan cikinca biraz yürüdük sokak aralarinda. Buradan ayrilmadan tekrar bir deniz yapalim denildi, bu sefer Meltem ve Melisa da denize girmek istedi, tabii Dila da. Viareggio denilen bir bölgeye gittik, arabayi parkedip yürümeye basladik. 
Biz denize yakiniz saniyorduk ama megerse epey yürümek gerekiyormus, bölge dogal alan imis.
Ve nihayet deniz kenarina vardik, cocuklarla birlikte zorlu bir parkur oldu. Bir saat kadar sahilde takilip 16 gibi Münih`e dogru yola ciktik. Uzun bir yol bizi bekliyordu, yolda Barberino Designer Outlet´i görünce biraz rotamizdan saptik. 1 saat kadarda orada oyalandik, hizlandirilmis bir tur attik, indirim de baslamisti ama maalesef yolumuz uzun oldugundan söyle bir doya doya gezemedik. Bu outlet Berlin yakinindaki B5 Designer Outlet ile ayni kurulusa ait.
Gece 12`de Münih`deki otelimize vardik, hepimiz oldukca yorulmustuk. Cocuklar gözlerini acmadan otelde uyumaya devam ettiler...

3 yorum:

ela selin dedi ki...

Coluk cocuk demeden dere tepe geziyorsunuz valla.
O gittiginiz yerlere gideli 4´5 sene oldu. Bir gün cocuklarla tekrar kismet olur mu acaba??

yesim dedi ki...

Dila'çok şeker canım benim ne güzelde poz vermiş helal olsun.

Gezgiçler dedi ki...

Biz de aslinda cocuksuz gidelim diye istemistik Venedik e ama onlarla da fena olmadi sevgili Özlem, tavsiye ederim:-)