31 Temmuz 2009 Cuma

Strandgut Berlin ve Berliner Mauer(Berlin Duvari)

Bu yil Berlin Duvarinin yikilisinin 20. yili. Duvarin 1,3 km`lik kismi(Ostbahnhof yakininda)  yikilmadan duruyor ve 1990 yilinda yaklasik 100 tane sanatci duvara cesitli resim calismalari yapmis ve 1991 yilindada korumaya alinmis. Buraya simdilerde "East Side Gallery" deniliyor. 20. yil etkinlikleri kapsaminda duvar restore edildi ve resimler yenilendi. Bazilari aynen korundu bazilari ise degisti. Bizde 2000 yilinda Berlin`e geldigimizde önünde fotograf cektirdigimiz bu resimin tekrar fotografini cektik.

East Side Gallery`de bir de iskele mevcut, cesitli tekne turlarina buradan katilmak mümkün. Hemen yani basindada güzel bir kafe acilmis. 


Bugün hava günesli isi, Spree Nehri üzerinde gezintiye cikanlar boldu...

Berlin´in en sevdigim köprüsü Oberbaum Brücke`ye uzaktan bir bakis...

Duvarin nehire bakan kismi da grafitticiler tarafindan boyanmis.
Biz bugün ilk kez Strandgut Berlin isimli bir plaj kafesine gittik. Spree Nehri kiyisina acilan bu isletmede mayolari ile güneslenenler de vardi. Insan kendini gercektende plajda hissediyor. Hos bir ortam, fonda hafif bir müzik caliyor.
Plaj kafede sicak ve soguk iceceklerin yaninda yemek yemek de mümkün. Ama maalesef bu sicak havada buzlu bir kahveleri bile yoktu....

4 yorum:

yesim dedi ki...

Sizlerin de fotoğrafını görmek istiyoruz Arzu'cum.

ela selin dedi ki...

Iki gün günes görüyoruz zaten. Ne lazim buzlu kahce degil mi?? Sicak kakao lazim:))

ela selin dedi ki...

kahce=kahve :))

Gezgiçler dedi ki...

Sorma Özlem sorma, bu sene günese hasret kaldik buralarda. Birgün 30 derece ertesi gün 18 derece olur mu?