29 Aralık 2009 Salı

Taksim Gezisi


Yeşim arkadaşımla nihayet bugün çocuksuz buluştuk. Önce Harbiye Askeri Müzesindeki Hediyelik Eşya fuarına gittik. Sonuç hayal kırıklığı, fuardan ziyade kermes demek daha doğru olur, 15 dakikalık hızlandırılmış turdan sonra tekrar İstiklal Caddesine yürüdük. Eski İstavrit'in yerinde açılan Nordsee'ye gittik. Avrupa'nın en büyük deniz ürünleri fast food zinciri olan Nordsee Almanya'nın en eski fast food zinciri.


Balık sandviçlerin yanı sıra birbirinden lezzetli tabaklar da mevcut. Sandviçler 5-10 TL, balık tabakları ise 19-23 TL arasında.
Buradan çıkınca caddenin sonundaki Türk-Alman Kitabevine uğradık, uzun zamandan beri Almanya'daki yeğenimiz Benjamin Berkay'a almak istedigim türden kitapları burada buldum.
Tabii birde bunların postalanması gerekiyordu PTT'nin uzun işlemlerinden sonra posta işlemini de gerçekleştirdik. Ama formlarındaki adres kısmına hangi Türkiye adresi sığabilir hala çözebilmiş değilim, acaba sığdırabilen var mıdır?
İstiklal Caddesi'ndeki Paşabahçe ziyeretinden sonra turumuzu sonlandırdık...

2 yorum:

yesim dedi ki...

En kısa zamanda yine İstanbul'un farklı bi yerini turluyalım Arzu'cum. Nordsee tadı damağımda kaldı tabaklarda da aklım kaldı.

Gezgiçler dedi ki...

Sorma şeker sorma. Çok lezzetli idiler. Belki yakında Anadolu yakasına da bir şube açarlar.