26 Mart 2008 Çarşamba

Potsdamer Platz

Bugün gezmeye Potsdamer Platz`a gittik. Berlin`in modern yüzünü yansıtan bu merkezde yok yok. 2. Dünya Savaşı sırasında burası birkaç bina haricinde yerle bir olmuş, hatta Berlin duvarı burayı ikiye bile ayırmış. Birleşmenin ardından Potsdamer Platz tekrar eski havasına bürünmüş ve yapılan yeni binalar sayesinde çok da güzel bir merkez olmuş. Öncelikle Sony Center'ı bir geziyoruz. Dila avlusundaki su ve ışık gösterili havuzu çok seviyor.7 binanın iç içe geçmis bir görünüm sunduğu Sony Center'da cam ve çelikten kubbeli bir çati avlusunun üstünü kapıyor.Bu komplekste Film ve TV Müzesi, sinema, 3 boyutlu sinema, 4 katlı bir Sony mağazası, kafe ve restorantlar ve bir de Legoland Discovery Center bulunuyor.




Legoland Discovery Center Berlin'e geçen sene açıldı. Giriş bileti normalde büyükler icin 14,50 €, çocuklar için 11,50 €. Ama giriş biletini internetten 7,50 € ya almak mümkün(sadece haftaiçi için geçerli). Kapalı olan bu mini Legoland 2 katlı ve içinde birçok atraksiyon mevcut, biz bir kere gittik ve çok eğlendik.

Sony Center'dan çıkar yolun karşısına geçerseniz az ilerde Potsdamer Platz Arkaden var, burası birçok markayı bulabileceğiniz bir alişveriş merkezi. Gelmişken burayıda bir gezdik, üst kattaki İtalyan dondurmacasında dondurma yedik.


Dışarı çıkınca yapay bir göldeki(Piano Gölü) balıklara baktık, biz gelmeyeli birkaç kafe açılmış çevresine.

Not:Tren istasyonunun yakınında yere dikkatli gözlerle bakarsanız bir zamanlarki Berlin duvarının izlerini görebilirsiniz.



Lego Fabrikası











Miniland Sony Center













Miniland





Biraz da safari...













Sony Center'dan birkaç görüntü

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Demek dün geziyordunuz burayı...
Yoksa o tarih yazıyı yazdığın tarih mi?
Ne güzel uzun uzun detaylarla yazıyorsun arkadaşım, eline sağlık valla, ince iş...

Reyhan