12 Haziran 2008 Perşembe

Bonbon Macherei Berlin

Dün günümüzü Rancho Grande'de sonlandırdık.


Bugün trenle önce bir Spandau yapıp, oralarda gezindik. Ardından yine trene binip Hackescher Mark durağında indik. Bu sefer hedefimiz özel bir şeker imalathanesi idi. Oranienburger Strasse'de bulunan bu şekercide şekerin nasıl yapıldığını görebiliyormuşsunuz. Açıkçası internetten bulduğum bu şekerciye daha farklı bir yer hayali ile gelmiştim. Ufacık bir dükkanla karşılaşınca şaşırdım.
Biz orada iken şeker henüz yeni kaynatılmaya başlamıştı ve kalıplara dökülmemişti. Şovlarını izlme fırsatımız olmadı. Bu arada şekerlerin 100 gramı 1,35 €'dan satılıyor.
Biz de denemek için farklı çeşitlerden aldık. Ama Yeşim'le bizim Ali Muhiddin Hacı Bekir'lerdeki akide şekerlerinin çok daha lezzetli olduğu kanaatine vardık. Barcelona'da da bu tarz bir şeker imalathanesine ne umutlarla gitmiş yine aynı yorumda bulunmuştum kendi kendime. Kesinlikle Ali Muhiddin'de imalatını gösteren bu tür bir imalathane-mağaza açmalı, turistlerin bayılacağına eminim. Gelsinler şeker, şekerleme neymiş görsünler, tatsınlar.

Hiç yorum yok: