2 Haziran 2008 Pazartesi

Lieber Sandmann(Sevgili Kum Adam)

Dün Almanya'da Kinder Tag(Çocuk Günü) idi. Bir haftadan beri şehirde bir çok etkinlik düzenlendi. Biz de dün FEZ'de düzenlenen etkinliğe gitmeye karar verdik. Dila'da böylece uzun zamandır ilgiyle izlediği Sandmann'ınını görebilecekti.
FEZ tabir yerinde ise kocaman bir park, içinde kapalı yüzme havuzundan oyun parklarına kadar birçok aktivite alanı mevcut.


Dün hava Berlin için alışılmamış derece sıcaktı. Aileler parka akın etmişti...
Dila, çocuklar için düzenlenen mini bir olimpiyata katıldı.

Kartondan bir madalya bile kazandı.
Merakla Sandmann'ı göreceğimiz anı bekliyorduk. Ve kahramanımızın programının yer aldığı TV kanalının standında Sandmann bizi bekliyordu. Dila umduğumdan çok heyecanladı, Sandmann'ı bu kadar büyük görünce korkar, yanına yaklaşmaya çekinir diye düşünürken gidip elinden tutuverdi.
Sandmann, çocuklar için bir uykudan önce programının kahramanı. Hergün farkl bir araçla farklı bir ülkeye gidiyor, program sonundada kesesinden kum alıp izleyicilerine doğru atıyor. Böylece çocukların uykusu geliyor... Sena bile müziğini tanımaya başladı.

Sandmann faslından sonra parkın mini trenini beklemeye başladık. Sena arabada oturmaktan sıkıldı, babasının tepesine çıkıverdi.


Kısa bir tren turu yaptık, parkın içinde göl bile varmış, epey kalabalıktı. O bulanık suya nasıl giriyorlar bir türlü anlamıyorum.

Ve eve dönüş, hava akşam üzeri olmasına rağmen epey sıcaktı. Dila oldukça yorucu ve eğlenceli bir gün geçirdi. Yolda Sandmann üzerine yorumlarda bulundu: 'Anne, Sandmann ne kadar da büyükmüş değil mi?'

Hiç yorum yok: