7 Haziran 2008 Cumartesi

Çilek Topladık

Yeşimler evvelsi gün geldiler. Çok mutluyuz.
Dün de Berlin'in yaklaşık 50 km dışında olan Buschmann-Winkelmann çiftliğine gittik. Bu çiftliğin özelliği çilek mevsiminde tarlalardan kendi çileğini toplayabilmen. İstediğin ebattaki sepetlerden alıp topladığın çilekleri tarttırıyorsun ve kilo başına 2,80 € gibi bir ücret ödüyorsun. Doğrusu biz ve çocuklar için güzel bir deneyim oldu.



Taze taze çileklerden bir sepete bir mideye indirdik. Sena'da çileklere fena daldı.







Etraf çilek cenneti gibiydi. Dila kendi ismini 'Dila Kırmızı Çilek' olarak kabul ettiğinden bu dev çileği görünce çok hoşuna gitti.


Çilek toplama faslının ardından kendi mahsüllerinden yemeklerin yapıldığı restorantlarında mevsimin sebzesi olan kuşkonmaz menüsünden yedik. Özellikle sos ve yanında sunulan haşlanmış patates çok lezzetli idi.


Yemeği çok beğendiğimizden aynısını evde yapmak için kuşkonmaz, patates ve Hollandaise sosundan aldık.


Çiftliğin parkında dev bir zıplama yastığı var, ortalıkta kimsecikler yoktu ve gönlümüzce eğlendik. Çocuklar da parkda epey bir kumla oynadılar, onları parkdan ayırmak epey zor oldu.

Çiftliğin ürünlerinin satıldığı mini bir market de mevcut. Çilek sirkesinden, balkabağı reçeline kadar farklı ürünleri bulmak mevcut. Denemek için çilek balı aldık, içinde bal ve çilek püresi varmış.

Keçi besleme faslının ardından yorgun bir şekilde evimize doğru döndük...

Hiç yorum yok: