16 Kasım 2008 Pazar

Berlin'de Pazar Günü

Malum Avrupa'nın birçok şehrinde olduğu gibi Berlin'de de Pazar günleri heryer kapalı oluyor(bazı özel haftalardaki Pazar günleri hariç). Noel'in yaklaşması ile birlikte bazı semtlerin merkezlerinde 'Noel Pazarı' daha doğrusu bir tür panayırı kuruluyor. Çocuklar için cazip olan bu Noel Pazarlarında mini lunaparklarda kuruluyor.
Biz de hevesle Potsdamer Platz'da bu amaçla kurulan 'Winter Welt' yani 'Kış Dünyası'na gidelim dedik. Burada Avrupa'nın en büyük seyyar kayak pisti kurulmuştu. Gidince bir baktık ki heryerler kapalı, pist bugün 'Volkstrauertag' olması sebebi ile kapalı idi, 'Noel Pazarı' da meğerse haftaya açılacakmış... Biz de oldukça rüzgarlı olan Potsdamer Platz'da biraz yürüdük.
Sokaklar şimdiden süslenmeye başlamış.

Bu hafta 'Blue Man Group' a gidiyoruz, umarım gösteri bu adam gibi korkunç değildir.

Berlin Duvarı bir zamanlar buradan da geçiyormuş.



Ve bir zamanların Doğu Almanya'sının meclis binasından geriye kalanlar, yıkım işlemi hızla devam ediyor...
Eve gelince Yeşim Teyzesinin Dila'ya göndediği Tic Tac ile uzun süre oynadık ve çokkkkk sevdik. Yerli imalat olması çok hoşuma gitti, uzun zamandır Türk Malı oyuncak görmeye hasret kalmıştık, eskiden Fatoş oyuncak bebekleri vardı ve o zamanın şartları için epey de kaliteli idiler, o marka da Çin furyasına dayanamayıp tarihe karıştı. Hemen Simge Oyuncak'ın internet sayfasına baktım, epey çeşitleri varmış, uluslararası bazı kalite standartlarına da sahipler.
Yeşimcim tekrardan çok teşekkürler, bak neler yaptık...

1 yorum:

yesim dedi ki...

Canım çok çok sevindim Dila'nın oyuncağı sevmesine ayrıca yaptıklarınızda çok güzel olmuş.Güle güle oynasın.