19 Kasım 2008 Çarşamba

Blue Man Group

Yıllardır Berlin sokaklarında afişlerini görür dururdum Blue Man Group'un, gitmek bugüne kısmetmiş. Biz çocukları bırakır nasıl gideriz, ne yaparız diye düşünürken imdadımıza Şevki Abi yetişti.
Blue Man isimli bu grup suratlarını maviye boyamış 3 adamdan oluşuyor. Şov ilk başta 90'lı yıllarda Amerika'da başlamış ve şu an Berlin'den başka New York, Boston, Chicago, Las Vegas, Orlando, Tokio ve Basel'de de oynanmakta. Sadece Berlin'de 2004 yılından bu yana yaklaşık 1 milyon izleyicisi olmuş. Gösteri boyunca konuşmayan bu üç adam kimi zaman seyircilerin arasında geziniyorlar, kimi zaman plastik borudan yapılmış farklı enstrümanlarını çalıyorlar kimi zaman da farklı metodlarla resim yapıyorlar. Kısaca gösteride yok yok; rock müzik, komedi, gölge oyunları vs. Hatta seyirciler arasından rastgele seçilen 2 kişi de sahnede onlarla birlikte şovun bir parçası oldu, bu seyircilerden biri benim yanımda oturan bayandı...
Gösterinin sonunda salonun arkasındaki rulolarda bulunan metrelerce uzunluktaki gramafon kağıtları arka sıralardan bir öndeki sıraya aktarılmak şeklinde seyirciler tarafından sahneye taşındı müzik eşliğinde, resmen bir ara kağıtlar altında kaldık.
Bu arada gösteri yaklaşık 1,5 saat arasız sürdü. Kısaca Blue Man Group çok hoşumuza gitti. Tam çıkarken fuayede gezinen mavi adamlarla hatıra pozu verdik.

Bu resimde gülüyorum ama karanlık salonda seyircilerin arasında ilk kez gezinmelerinde epey bir ürkütücü gelmişlerdi.

Gösteriden sonra fırsat bu fırsat diyip çocuklar olmadan ilk kez Berlin sokaklarında biraz gezindik.

2 yorum:

ela selin dedi ki...

Ne güzel coculardan firsat bulup kendinize zaman ayirmaniz. berlin'in bir avantaji da bu iste, sürekli bir aktivite sözkonusu...bizim burasi köy, köy:)))

DiLeK dedi ki...

Harikaaa... Sırada Mamma Mia var galiba :))