21 Haziran 2009 Pazar

Babalar Günü ve Outlet


Dergideki bu pasta tarifini görünce dayanamadim bir deniyeyim dedim. Tipki TV programlarinda oldugu gibi tüm malzemelerimizi, hassas Alaman ölcülerine göre tartip, masamiza koyduk. Genelde jöle iceren pasta tarifini yapmak istemem, cünkü nedense su jölenin kivamini tutturma olayini hic basaramamisimdir. Bu tarifde de maalesef jöle vardi, riski göze aldim ne de olsa cok güzel bir cilekli pastaya benziyordu, hem de Sanser icin Babalar Günü hediyesi olurdu... Burada jölelerin hepsi domuzdan elde ediliyor, ben de dolayisiyla bitkisel bir jöle (Agar agar) aldim. Pastanin kremasi jogurt ve krem santi gibi bir maddenin karisimindan elde ediliyor, tabii bir de jöle. Ilk basta bu malzemeleri karistirinca oldukca civik bir krema oldu, yine jöleyi tutturamadim diye üzüldüm ama dolapta bir gece bekleyince pastam böyle oldu.Sabah Babalar Günü merasimimizden sonra eski adi B5 Outlet Center yeni adi Berlin Designer Center  a dogru yola ciktik. Malum burada Pazar günü tüm magazalar kapali ama Berlin Designer Outlet bu Pazar acikti ve haftaya Pazar da acikmis..

Amanin bir kalabalik bir kalabalik, insanlar arabalarini yol kenarlarina parketmisler. Aaa dedim, siz böyle havada doga ile icice yasamayi seven insanlarsiniz, ne isiniz var alisveriste? Ama herkes bizim gibi buranin yeni halini merak etmis olmali, güzel havada piknik ya da ormanda yürüyüs yapmak yerine outlete gelmislerdi.
Eski outlet kücük bir alisveris merkezi ve disindaki birkac magazadan olusuyordu. Yeni hali gercektende cok güzel ve ferah olmus, insanin gezdikce gezesi geliyor, binalar birbirinden farkli mimaride. Birkac magaza disinda yine ayni markalar ama 2010 sonbaharinda yeni bir etabi daha acilacakmis.

Cöp tenekeleri de magazalarin mimarisine uyum saglamisti




Fiyatlara gelince; yeni acildigindan olsa gerek öyle fazla cazip degillerdi, zaten öyle elleri kollari dolu insan da pek yoktu. Sanirim en cok Tefal´in fiyatlari cazipti insanlar icin, hem magaza kalabalikti hem de kasada epey uzun bir kuyruk vardi. 
Daha önce görmedigim bir kahve markasi San Francisco`da bir kafe acmisti...

2 yorum:

Reyhan dedi ki...

teknoloji ne zaman internetten bi lokma tadına bakabilmemizi veya en azından koklayabilmemizi sağliycak... nefis olmuş pastan

yesim dedi ki...

Ellerine sağlık hamarat arkadaşım. Ne güzel bir hediye ne yalan söyleyeyim hiç böyle bir süpriz aklıma gelmedi Özkan'a yapalım. O nefis pasta üstüne o kahve ohh ohh:))