5 Haziran 2009 Cuma

Soguk Bir Haziran Günü Friedrichshain´dan Görüntüler

Nisan ayinda Berlin icin inanilmaz sicaklari yasadiktan sonra, yaz günü 10 derecede gezmek epey moral bozucu oluyor. Bugün yakin cevremizde hep arabayla gecerken gördügüm birkac magazaya bakayim, hem de yürüyüs yapayim dedim.
Wühlisch Strasse´den basladik yürüyüsümüze Sena ile. Bir apartmanin cephesini süsleyen bu resim cok hosuma gidiyor.
Bu bina da ayni cadde üzerindeki eski bir ilkokuldan bozma apartman. Muhitte galiba önceleri genc nüfus azalmasi olmus ve bu okulda ögretim bitmis. Simdi ise genc nüfusda diger semtlere göre daha büyük bir artis varmis. Bu da gitmek istedigim bir serginin afisi, Dali´nin eserleri Potsdamer Platz yakinindaki bir salonda sergileniyor. Yine ayni cadde üzerindeki bir binanin Berlin´in simgeleri ile resmedilmis duvari.
Bu tür manzaralar ilginc degil mahallemizde...

7 Haziran´da yapilacak olan Avrupa Parlamentosu secimlerinin standart afisleri. Bizdeki gibi bayraklar, süsler sözkonusu bile degil. Herkes ayni ebattaki bu afislerden asabiliyor sadece sokaklara.
Vardik en sonunda Kopernikus Strasse`ye. Arabayla hep önündeki trafik isiklarinda beklerken dikkatimi ceken bir taki magazasi, icerde o kadar cok cesit var ki. Bu pastali, dondurmali, cikolatali modeller dogrusu cok hosuma gitti.
Hemen yakinindaki denge ve cambazlik malzemeleri satan ilginc bir dükkan.
Kücük kücük magazalar...
Istikameti Grünberger Strasse´ye cevirdik. Bisiklet arkasina takilan bu römork mu desem acaba ekler burada cocuk tasimak icin sikca kullaniliyor. Hatta bisikletten ayirip bebek arabasi olarak bile kullanabiliyorsunuz.

Simon-Dach Strasse üzerindeki bir ayakkabici (Fusss Garage)pek popüler modellerden olusan bir vitrin hazirlamis. Yine ayni sokak üzerinde birbirinden renkli kafe ve restorantlar mevcut. Bugün hem saatin erken, hem de havanin soguk olmasi sebebi ile ortalik pek sakindi.


Tabela hosuma gitti.


Yenilenecek olan bir binanin hayli ilginc kapisi.

Üzerini bir türlü bos göremedigimiz posta kutulari. Eskiden bizde de sokak aralarinda vardi ama artik tarihe karisti sanirim. Burada ise cok kullaniliyor, hatta kirmizi noktalilari günde iki kez bosaltiliyor.
Grünberger Strasse üzerinde bulunan kirtasiye PapierMarkt´dan bu peceteleri aldim dayanamayip. Ari Maya cizgifilmi sanirim ben 5 yas civarinda iken TRT´de gösteriliyordu. Burada bir cocuk kanali olan Kika`da hala gösterimde, hatta Wikingler bile...
Boxhagener Strasse üzerinden geri dönüyoruz, hava bir aciyor bir kapiyor.

Cadde üzerindeki bir dondurmaci, organik dondurma satiyormus. Imalatlarini ve felsefelerini uzun uzadiya anlatmis tabelalarinda.

Yine ayni cadde üzerindeki sirin bir cikolataci, kafe.



Pracht Mädchen sirin bir butik.

Bu sergi yani "Körperwelten"" görülmesi gereken baska ilginc bir sergi. Insan vücudu farkli bir saklama yöntemi ile korunarak sergileniyor. Sporcu bir insanin kas yapisi ya da sadece damarlarimiz, sigara icen bir insanin cigerleri gibi birbirinden ilginc sunumlar mevcut. Acaba ürkütücü olur mu diye düsünüyorum...
Ve son noktamiz Rancho Grande...

2 yorum:

yesim dedi ki...

Güzel bir gezi olmuş. Takılar çok sevimli. Körperwelten sergisi ilginç ama bir o kadar da ürkütücü olabilir. Sonuçta gerçek bedenler. Kasları gösteren maket ve resimleri görmek bile ürkütücü. Ama yine de görmek isterdim. Ve son noktaya bayıldım. Şimdi seninle karşılıklı içseydik Arzu'cum.

Reyhan dedi ki...

biz de gezmiş kadar olduk,
çok hoşumuza gitti

zıtlığa bakınız ki; sizde hava soğumuş iken, aksine bizde 32 derece civarında bir haftasonu geçirdik!