5 Temmuz 2009 Pazar

Prag ve Viyana

Planlar yapildi, araba kiralandi, otel rezervasyonlari yapildi. Selma Abla, Meltem, Melisa ve biz oy birligi ile Italya tatilini sectik.  Ama bu sefer kisa sürede hazirlanmamizdan dolayi ödevime fazla calisamadim, biraz dogaclama bir tatil olacak bu seferki galiba.
Pazar sabahi saat 09:50`de yola ciktik. Berlin-Viyana yaklasik 650 km. Ilk durak Prag, saat 13:30 gibi Prag`dayiz ve parkyeri ariyoruz. Neyse en sonunda bir alisveris merkezinde parkyeri bulup Eski Sehir Meydanina(Staromestske Namesti) vardik. Bu Prag`a 3. gidisimiz ama ilk kez bu kadar kalabalik görüyorum.
Astronomik Saat
Meydandan sonra Karel Köprüsüne dogru yürüdük. Köprü de acayip kalabalik, müzisyenler ve hediyelik esya saticilari arasindan gecen bir sürü turist...

Aslinda Prag`a ugramak planimizda yoktu ama Viyana`ya giderken fazla yol üstü göründü bize ve söyle mini bir tur yaptik. 
Saat 20:45`de Viyana`dayiz. Önce kalacagimiz otele yerlestik, sonra karnimizi doyurmak icin disari ciktik. Yesim arkadasimin tavsiye ettigi snitzelciye gidecegiz. 
Figlmüller isimli bu meshur snitzelcinin birbirine cok yakin iki subesi bulunuyor. Biz önce ilk acilan subelerine gidiyoruz, saat 22 olmasina ragmen icerisi dolu ve garsonlar bizi diger subelerine yönlendiriyorlar.
Hemen siparisimizi verip meshur snitzeli beklemeye basliyoruz.  Gercektende cok büyük, tabaktan tasiyor, rahatlikla iki kisi yiyebilir. Incecik ve bir o kadar da lezzetli olan snitzelin porsiyonu 10 Euro.


Biraz gece Viyana`yi görelim, gerci Pazar günü ve saat 22:30 ortalik mutlaka sakindir. Stephansdom Katedralinin oldugu meydanda geziyoruz. Ben pek sakin, sessiz bir Viyana beklerken sokaklarin canliligi beni sasirtiyor, tek kelime ile süper. Berlin o kadar canli bir sehir olmasina karsin Pazar günü o saatlerde sessizlige bürünür. 
Acik dondurmaci bile var, Avusturya`nin meshur Sacher turtasi ise cok lezzetli görünüyor ama midemiz dolu.
 
Ve otele dönme vakti geldi, ne de olsa yarin zorlu bir parkur bizi bekliyor...

3 yorum:

Reyhan dedi ki...

Dervişin fikri neyse zikri de o olurmuş, benim sorularım yemeklerle ilgili;
1. şnitzel dana mı, tavuk mu?
2. sacher turtasi nasildir, neli olur?

yesim dedi ki...

Afiyet olsun canım çekmedi değil.

Gezgiçler dedi ki...

Tavuk snitzel yedik. Sacher turtasi olayi cikolatali oluyor, icindede marmelat var sanirim ama dedigim gibi ben de denemedim.