16 Nisan 2008 Çarşamba

Germendorf Hayvanat Bahçesi

Bugünkü hedefimiz Berlin'den yaklaşık 60 km uzaklıktaki Germendorf Hayvanat Bahçesi idi. Ben Sena'ya mamasını yedirene kadar çocuklar mahallemizin parkında biraz oynadılar.


Biz daha önce ilk kez çevremizi gezelim görelim gezilerimiz kapsamında Şubat ayında bu parkı ziyaret etmiştik ve çok beğenmiştik. Parkın bir başka özelliği bazı hayvanların(mesela geyik) parkın belli bir kısmında özgürce gezmeleri. Yanigezinirken karşınıza bir geyik çıkarsa şaşırmayın. Ayrıca mangal sezonu mangal yerlerinden birini kiralayarak göle karşı mangal yapmak da mümkünmüş.
Giriş ücreti büyükler için 3 €, 3-5 yaş için 0,50 € ve 6-14 yaş çocukları için 1 €. Ayrıca 2 € karşılığında bir çek çek araba kiralamak da mümkün. Biz bir tane kiraladık ve çocukların çok hoşuna gitti, hatta birbirlerini bile çektiler.

Parkın girişinde mini bir lunapark var. Biz haftaiçi gittiğimizden çocuklar sadece bozuk para ile çalışan motorlara binebildiler. Lunaparkda mini bir tren, çarpışan otomobil mevcut. Ayrıca yağışlı havalar için kapalı bir oyun alanı da var.

Çocuklar parkda izin verilen hayvanları besliyebiliyorlar.


Sıcak iklime ait olarak bildiğim kangurular acaba Almanya'nın soğuk havasında ne yapıyorlar diye düşünüyor insan...

Tavus kuşu bize şov yaptı.










Hiç yorum yok: