27 Nisan 2008 Pazar

Treptower Park


Evimizin önünde kocaman bir ıhlamur ağacı var. Nisan ayı başında fotoğrafını çektiğimde henüz yaprakları çıkmamıştı ama tomurcuklar vardı dallarında.

Bu fotoğrafı bugün çektim, yapraklar yeni yeni çıkmaya başladı, çok güzel görünüyor. Aslında bir ıhlamur ağacı olmasına rağmen nedense İstanbul'daki ıhlamur ağaçları gibi güzel kokmuyor yazın. Çocukluğumun geçtiği Göztepe'de apartmanımızın önünde bir ıhlamur ağacı vardı da balkonumuza kadar kokusu ne de güzel gelirdi. Arka bahçemizde ise erik, dut, kızılcık ve ceviz ağaçları vardı. Şimdi apartmanların bahçesinde ağaçlarda kalmadı neredeyse, otopark yapmak ya da genişletmek için çoğu kesildi.

Bugün havayı güzel görünce çocukları alıp Treptower Park'a doğru yürümeye başladım, Dila pedalsız bisikleti ile eşlik etti bana ve bebek arabasındaki Sena'ya. Şanser ise ne zamandır oynamadığı futbol aşkı uğruna sabahtan evden çıkmıştı.
Fotoğraftaki kule bir su kulesi. Böyle kara kuru görünce ilk başta savaşta kullanılan bir gözetleme kulesi diye düşünmüştüm ama sonra öğrendim ki bu bir su kulesi(Ostkreuz Wasserturm) imiş.

Yolda fotoğraf çeke çeke yürümeye devam ettik.

Treptower Park'a varabilmek için Spree Nehri'nin üzerinden geçmemiz gerekiyor. Parkın içinde aynı zamanda bir liman var, Treptower Hafen. Bu limandan Stern und Kreis firmasına ait gezi tekneleri kalkıyor ve çeşitli turlar düzenleniyor. Örneğin gezi teknesiyle yapılan 4 saatlik bir şehir içi turunun fiyatı 13 €.



Hava 21 derece civarında idi.



Parkı uzun zamandır bu kadar kalabalık görmemiştim.

Canlı müzik bile vardı...

Dila herkesin çimenlere yattığını, oturduğunu görünce piknik yapma sevdasına düştü. Ama maalesef yanımızda örtümüz yoktu. Biz de rüzgarlıklarımızın üzerine oturduk. Bu resmi Dila çekti.

Treptower Park'da biraz daha gezdikten sonra Şanser gelip bizi aldı. Brandenburger Tor'da düzenlenen 23 Nisan Çocuk Festivaline doğru yola koyulduk.
Zar zor Reichstag(Alman Parlemento Binası) civarında bir park yeri bulabildik. Berlin'in en önemli turistik noktalarından biri olan Reichstag önünde her zaman olduğu gibi upuzun bir kuyruk vardı.
Çocuk festivali umduğum kadar iyi düzenlenmemişti, Dila'nın yaşına göre fazla bir etkinlik yoktu, daha çok büyük çocuklara uygun aktiviteler vardı.

Uçan bir at balon alıp evimize döndük...

Hiç yorum yok: