30 Kasım 2008 Pazar

Weihnachtsmarkt(Noel Pazarı)


24 Kasım itibarı ile Berlin'deki tüm Noel Pazarları açıldı. Aslında pazardan ziyade panayır demek daha doğru olur sanırım. Çünkü lunapark, şans oyunları, içecek, yiyecek ve ufak tefek hediyelik eşyalar tarzı standlardan oluşuyor bu pazarlar. Biz de bu haftasonu Alexa AVM'nin etrafında kurulan panayıra gittik.
Dila, en sevdiği arabalarla açılışı yaptı. Ardından bu dönen salıncaklara binmek istedi. Çocuklar binmiyor, hem ne kadar yükseğe çıkıyor diyerek ikna ettik.


Çikolata kaplı meyva şişleri hoş görünüyordu. Dev mangallarda pişirilen 1/2 metrelik sosislerin kokusu her tarafa yayılmıştı ama tabii ki domuz etindendi.


Yine Noel panayırlarının klasiklerinden olan Glühwein(çeşitli baharatlarla pişirilen sıcak şarap) standları. Bizim favorimiz ise karamelize kavrulmuş badem.

Geçen sene çocuklarla birlikte dönme dolaba binme çılgınlığını gerçekleştirmiş ve yükseldikçe rüzgarın etkisi ile hem sallanmaya hem de üşümeye başlamıştık. Bu sene aynı cesareti! gösteremedik.Fenerlerle süslenmiş bu kısım çok güzeldi.Maalesef Senamız da ablasını izlemekle yetindi. Onun yaşına uygın bir aktivite yoktu.
Derken çıkışa doğru bulduğumuz bu arabalara bindirdik Senamızı da. O kadar çok sevdi ki; ilk turun sonunda direksiyona sımsıkı sarıldığından indiremedik. Derken ablası ile birlikte bir tur daha attılar.

Noele kadar Pazar günleri mağazalar saat 13:00-18:00 saatleri arasında açık. Biz de Alexa'yı gezdik biraz. Bir arkadaşımızın Alexa'da yeni açmış olduğu (Pilgrim) bijuteri mağazasına da hayırlı olsuna gittik. Aslen Danimarka markası imiş, çok güzel takılar vardı. Eve gelince internetten baktım meğerse İstanbul'da Kanyon'da dabir şubesi varmış bu markanın. Ne varsa Türkiye'de var zaten...

2 yorum:

ela selin dedi ki...

Biz daha acmadik sezonu. Haftaya:)
Soguk havalarin tek iyi yani bu senlikler iste...

Gezgiçler dedi ki...

Evet, ayne öyle. Insan özellikle kisin pazar günleri ne yapacagini sasiriyor. 3 pazar böyle idare ederiz artik:-)