3 Mayıs 2008 Cumartesi

Dila 2(+2) Tekerlekli Bisiklete Bindi



Posted by Picasa


Uzun zamandır laufrad(pedalsız bisiklet) ile talim yapan Dila bugün 2 tekerlekli bisiklete binerek pedal çevirme antremanı yaptı. İlk başta zorlansa da duruma kolay alıştı. 3 tekerlekli bisiklet, pedalsız bisiklet ve derken normal bisiklet, insan duygulanıyor valla, kızımız büyüyor.


Gerçi şimdilik 2 adet denge tekerleği ile kullanıyor ama 4 yaşını dolduruncaya kadar sanırım onlardan da kurtuluruz. Almanya'da çocuk bisikletleri ve vitezsiz bisikletler genelde kontra pedal, geri çevirince duran cinsten, hiç sevmem kontra pedal bisikletleri. Dilacım da kontra pedalle başladı, tabii nasıl fren yapacağını anlatmamız biraz zaman aldı. Ama bisikleti kullandıkça ve bunu kendi başına yapabildiğini anlayınca o da çok sevindi. Şimdiden yarın da bisiklet kullanacağının planını bile yaptı.



Biz bisiklet talimi yaparken Sena durumdan hiç de hoşnut değildi ve en sonunda bağırmaya başladı.



Mahalle parkımızın bir kısmı hala tam olarak kullanıma açılmadı. Tabelada da inşaat alanına girmek yasaktır yazıyor. Ben bu Almanları anlıyamıyacağım, o kadar kuralcıdırlar ama yine de bu tabelaya rağmen oyun alanına giriyorlar. Sırf çocuklar olsa hadi çocuk derim ama anne ve babalar da giriyor. Bunu gören Dila'ya oraya girmenin doğru bir davranış olmadığını anlatmam epey zor oluyor.


Akşam çocukları yatırdıktan sonra ütü yapmaya başladım. Bu polo yaka sweatshirtü Dila'ya alalı epey oluyor, ütülerken her seferinde kalitesi ne kadar güzel diye içimden geçiriyorum. Gerçektende rengi solmadı ve kumaş cinsi iyi çıktı. Berlin'de bir bebek-çocuk fuarında Simply Colors standında Dila ve Sena'ya bu baskılı blüzlerden yaptırmıştık, istediğin yazıyı yazdırabiliyor olman çok hoşumuza gitmişti. Dila'nınkinde ' Sena'nın kızkardeşi' yazıyor. Sena'ya da ' Sena 28' yazdırmıştık.
Simply Colors artık Türkiye'de de internet üzerinden satışta bulunuyor. Acaba yaz için de birer tshirtmü yaptırsam diye düşünüyorum...

Hiç yorum yok: