8 Mayıs 2008 Perşembe

Lübben/Spreewald

Kuzenim Özlem ve eşi Burçay 9 aydan beri Hollanda'da yaşıyorlar. Ziyaretimize gelmeleri bu hafta kısmet oldu. Dün akşam uçağıyla Berlin-Tegel havalimanına geldiler.

Bugün de güzel bir kahvaltının ardından Berlin ve çevresi turumuza başladık. Aslında ilk başta şehir daha sonrası şehrin dışı gezilir ama bu sefer farklı bir program yaptık. Hedefimiz Lübbenau- Spreewald'e gitmek ve orada kano turu yapıp Spreewaldmuseum Lübbenau/Lehde'yi gezmekti. Bu müzeye biz 1999 yılında turist olarak Berlin'e geldiğimizde gitmiştik ve çok hoşumuza gitmişti. Aslında Spreewald bir bölge ismi ve Berlin'den yaklaşık 100 km uzaklıkta ve Almanya'nın Venedik'i diyebilirim. Bahsettiğim müzenin bulunduğu köy daracık kanalların arasında bulunan bir köy ve tek ulaşım kanolar. İtfaiye bile kanolardan oluşuyormuş.

Biz navigasyona giriş yaparken Spreewald kelimesini girdik ve gerisine dikkat etmedik. Meğerse navigasyon bizi Lübben'e götürmüş. Biz de dolayısıyla buranın Spreewald kano turuna katıldık. Kanolar birbirine yakın 5 adet limandan yarım saatte bir kalkıyor. Bizim katıldığımız tur 1,5-2 saatlik bir turdu ve kişi başı 8 € idi.


Kanolar aslında gondollar demek daha doğru olur, genelde bu tipdeler, kollarına güvenenler için gerçek kanolar da kiralanabiliyor.






Şirin köprülerden biri


Bazı köprüler çok alçaktı, kafalara dikkat!




Bizim kanodan bir görüntü, dantel masa örtülerimiz bile vardı.



Bir zamanlar saray olan bir restorant


Turumuz 2 saate yakın sürdü. Spreewald'in salatalık turşusu meşhur, gelmişken birer kova salatalık turşusu aldık.

Oradan dönüştede 1,3 km uzunluğundaki kalan son Berlin Duvarı'nı ziyaret ettik.

2 yorum:

yesim dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
yesim dedi ki...

Kano falan deyince ürktüm başta çocuklarla nasıl bindiniz dedim. Ama masaları görünce ne kadar konforlu oldukları anlaşılıyor.Çok hoş bir yer.