4 Mayıs 2008 Pazar

Britzer Garten


Dünden planımızı yapmıştık, Britzer Garten'a gideceğiz diye. Dila sabah kalkar kalkmaz bisiklet kaskını kafasına geçirdi, 'Hadi anne, gidiyoruz!' diye. Dünkü bisiklet sevdası sabah devam ediyordu. Yola çıkmamız öğleden sonrayı buldu.


Britzer Garten, Neukölln ilçesinde ve 90 hektar büyüklüğünde çok güzel bir park. İçinde göletler, minik dereler, çeşit çeşit çocuk parkları, tren, restorant, kafe ve değirmen var. Her hafta farklı etkinliklerin düzenlendiği bu parka biz en son geçen sonbahar uçurtma festivali olduğunda gitmiştik. Nisan-Mayıs dönemindede lale festivali oluyor. Normalde parka giriş ücreti yetişkinler için 2 € ama lale zamanı 3 € alıyorlar.





Laleler çok güzeldi. Ama sanki geçen sene Emirgan'da daha çok lale çeşidi görmüştüm. E! ne de olsa lalenin anavatanı Türkiye.




Parkda 2 adet tren yarım saatte bir kalkarak parkı gezme imkanı sunuyor.









Bu salıncıklar çok değişik geldi bana...

Piknik zamanı, örtülerimizi serdik, yolda aldığımız simitler ve bisküvilerimiz vardı ama içecek birşeyimiz yoktu. Evden termos hazırlamadan çıktım, nasıl olsa parkdaki kafelerden birinden içecek birşeyler alırız diye düşünmüştüm. Ama Şanser kafeden elleri boş döndü, sadece orada oturarak kahve içebilirmişiz. Şanser bir büfe aradı ve en sonunda kahvelerle gelmeyi başardı. Bir dahaki sefere termosumuzu unutmayalım...




Bu fasıldan sonra biz de trenle parkı gezelim istedik ama bekle bekle tren bir türlü gelmedi. Baktık saat geç oluyor beklemekten vazgeçtik. Dila'yı ikna etmemiz zor oldu, çünkü trene binmeyi çok istiyordu.





2 yorum:

yesim dedi ki...

Çok güzel bir yer. Çok beğendim. Laleler konusuna gelince evettt Emirgan'da ve genel olarak İstanbul'da daha fazla çeşit görmek mümkün. Fotoğraflar neden büyütülmüyor???. Uzaktan pek hoşsunuz ama şöyle insan yakından detay da görmek istiyor.

Gezgiçler dedi ki...

Evet, park gercektende cok güzel. Lale mevsimi normalde 17 Nisan da baslamis, belkide gec kalmis olabiliriz. Emirgan dakiler süperdi. Bildigim kadari ile fotolarin üstüne tiklayinca büyüyor ama...